Szombaton Besenyőtelken játszott az FC Hatvan bajnoki találkozót. A pályák alkalmatlansága miatt idén első bajnoki mérkőzésüket vívták a besenyőtelkiek. A talaj most sem volt kedvező: a sár, a viharos szél és szakadó eső miatt rendkívül nehéz volt folyamatos játékot kialakítani.

Az FC Hatvan ősszel hazai pályán 7:0-ra győzött az eddig 11 pontot gyűjtő hazaiak ellen. Már a mérkőzés elejétől megmutatkozott a tudásbeli fölény. A 25. percben az egy kapuzás végre góllá érett. Szabó szögletére kiváló ütemben érkezik Katona és megszerzi a vezetést. 3 perc múlva Simon indítja Bárkányit, a beadást pedig a kiválóan érkező Czibolya lövi könnyedén a kapu közepébe, ezzel már 2:0-ra vezet az FC Hatvan. Csak a hazai térfélen folyt a játék. Kész megpattanó lövését a földön fekvő Ragó kézzel üti ki, de Pádár játékvezető nem adott büntetőt.

Az 59. percben Ács biztosítja be a győzelmet. Simon labdáját jól veszi át és a kifutó kapus sem tudja megakadályozni a harmadik hatvani gól megszerzésében. Két perc múlva Ács lőhetne még egy gólt, de a nehéz talajon nem találja jól el a labdát. Az első hazai helyzetre 75 percet kellett várni, ekkor egy veszélyes szabadrúgás megy mellé, majd a 77. percben Dalnokit állítja meg Új Patrik szabálytalanul a tizenhatoson belül. A büntetőt Gyurcsik belövi, így beállítja az 1 : 3-as végeredményt.

Összességében az FC Hatvan biztosan hozta haza a 3 pontot. Szombaton 15-órától a népkerti műfüves pályán, az Egerszalók ellen mérkőznek meg.

Besenyőtelek SE – FC Hatvan
1-3 (0-2)
Katona Roland, Czibolya Gábor, Ács Ádám illetve Gyurcsik Milán

Összeállítás: Tajti Bence, Uj Patrik, Purzsa Máté, Bárkányi Arnold, Czibolya Gábor, Ács Ádám, Kész Tibor, Szabó Roland, Karácsony Dávid, Katona Roland, Simon Mátyás
Cserék: Aszódi Miklós, Tóth Máté, Mbengono Ondoa Yannick, Abért Bence, Sipos Gábor, Torda Patrik