Laska Bence neve már nem ismeretlen a sportéletben, az elmúlt években többször is megmérettette magát a Harcosok Éjszakáján, valamint kick-box világbajnoki bronzérmet is szerzett már. Továbbá néhány éve Világkupa-győzelmet aratott az Austrian Classic kick-box versenyen, számos elismeréssel jutalmazták az évek során. Nemrég pedig a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon bizonyította tudását, ahol sikerült aranyérmet szereznie, K-1 75 kg-os kategóriában, így nyerte el Az év sportolója díjat.

Laska Bence elmondta: az elmúlt időszakban két nagyon rangos versenyen is részt vett a játékokra való felkészülés érdekében. – A Szerbia Open és a Magyar Világkupa megméretetésen is jelen voltam, melyek jó alapot adtak a céljaim eléréséhez. A Szerbia Open eseményen három mérkőzésből kettőt sikerült megnyernem. A döntő szoros volt, azonban a finn ellenfelem győzött. Ezt követően a Magyar Világkupán mutatkoztam meg, ahol szintén három mérkőzésem volt, itt is sikerült megnyernem ezekből kettőt, a döntőben viszont egy nagyon erős, többszörös világbajnok és világjátékok győztessel kerültem össze. A hatalmas csatában pontozással alulmaradtam. Büszke vagyok a teljesítményemre, hiszen a világ egyik legrangosabb harcosával küzdöttem, akit az egyik menetben sikerült megvernem, a többiben pedig kiegyenlítve küzdöttünk – részletezte Laska Bence.

Hozzátette: mindkét versenyt sikerült eredményesen zárnia, sok rutint tudott szerezni, ezek segítették az aranyéremhez.

A sportoló kiemelte, hogy az eredményekért hatalmas köszönettel tartozik elsősorban a családjának és az edzőinek Rehák Györgynek, Németh Szabolcsnak és Hatvani Ferencnek, valamint csapattársainak. – Mindig egyedül kell felmennem a ringbe, azonban egy nagy csapat munkája áll mögöttem, ami nélkülözhetetlen a sikerhez – mondta.

Bence a jövőben is folytatja az edzést és mindent megtesz céljai elérése érdekében, folyamatosan fejleszti magát, nemrég egy médiaügynökséget is indított.

Fotó: Laska Bence által küldött képek