A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban tematikus múzeumpedagógia foglalkozásokon vehetnek részt az óvodások és a kisiskolás diákok. Az eseményen október 06. és 13. között, keddtől péntekig nyitvatartási időben várják az érdeklődőket, előzetes regisztráció alapján. A foglalkozások során interaktív, játékos módon ismerhetik meg a gyerekek az év emlősét, illetve azt, miért fontos még a legapróbb állat is a Földön.

– Az előadásunk főszereplője a vakond, ugyanis idén az év emlősének nevezték ki. Védett állat Magyarországon, azonban nagyon sokan kártevőként tekintenek rá, viszont nem nevezhető annak. Jótékonyan hat a talajra, hiszen átmozgatja azt, ezt pedig szeretnénk a hozzánk látogató gyerekkel is megismertetni – részletezte Pál-Huszár Beatrix, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum múzeumpedagógusa.

Az intézményben számos interaktív programra várják az érdeklődőket. Október 27-én például egész nap a szakmák lesznek a középpontban, ugyanis pályaorientációs napot tartanak. Az eseményre középiskolás diákok és egyetemi hallgatók jelentkezését várják, akik érdeklődnek a kulturális, vendégközpontú, értékteremtő és edukációs tevékenységek iránt. A rendezvényen lesz tárlatvezetés, valamint szakmai előadásokon vehetnek részt a látogatók.

Kezdőkép: archív