Az eső és a szél ellenére is sokan álltak rajthoz az idei futófesztiválon, ahol korcsoportonként mérhették össze gyorsaságukat a sportolni vágyók. A futamokon az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztály indulhatott, nevezni szombaton reggel nyolc órától lehetett a DISZI aulájában. A verseny közös bemelegítéssel kezdődött, melynek keretében átmozgathatták a testüket a jelentkezők. Az esős időjárás ellenére is nagy volt az esemény iránti érdeklődés. A versenyzőket elkísérték a barátok és felkészítőik is, és a családjuk is biztatta őket a futamokon. A város oktatási intézményeiből is érkeztek csapatok, de képviseltették magukat a profi sportolók és a hobbiból futók is.

Tarsoly Imre önkormányzati képviselő elmondta, a rendezvény több mint 30 évvel ezelőtt azért indult, hogy versenylehetőséget biztosítsanak azoknak az atlétáknak, akik a téli időszak után ismét a szabadba vágynak. – Szerencsére a futók nagyon kitartók és nem riasztotta el őket az időjárás sem. Sokan érkeztek, hogy megmérettessék magukat és kiváló eredmények születtek – emelte ki.

Krizsán Boglárka már több futóversenyen is részt vett, a szombati megmérettetésen saját kategóriájában pályacsúcsot is döntött. – Nem sokat készültem erre a versenye, ugyanis betegség miatt nem volt rá lehetőségem. Szórakozás céljából jöttem el és nem gondoltam volna, hogy így fogok teljesíteni. Szeretem az esős időjárást, így ez is motivált – mondta.

Szabó Lili a legnagyobb esőben állt a rajthoz, azonban a rossz idő ellenére a leggyorsabbak között ért célba. – Nagyon eláztam, de megérte és örülök, hogy jól teljesítettem. Számomra nagyon fontos a sport és jótékonyan hat a szervezetemre – részletezte.

Molnár Jázmint nem zavarta az esős időjárás, számára kedvezőbb volt ez, mintha nagy melegben kellett volna a rajthoz állnia. – Már óvodás korom óta járok versenyekre, ilyenkor nagyon jól érzem magam. Fontos számomra a testmozgás és a jövőben is szeretnék hasonló megmérettetéseken részt venni – emelte ki.

Balázs Gergely elmondta, hogy rendszeresen sportol és a futóversenyre is sokat készült, szabadidejében atlétikával foglalkozik. – Vártam már a verseny napját, hiszen nagyon sokat készültem. Jól éreztem magam a rendezvényen és el is fáradtam, ami azt jelenti, hogy jól teljesítettem – részletezte. A futamok után a dobogós helyezetteket oklevéllel, éremmel és egy pólóval jutalmazták. A Futófesztivál célja a közös sportolás öröme és az egészséges életvitelre való figyelemfelhívás volt.

Fotó: Albert Péter