Már évek óta hagyomány a Bajzában, hogy tavasszal megrendezik a Tudományos Diákkör napjait. Ilyenkor egy bizonyos téma köré csoportosulnak az előadások, ahol több nézőpont szerint igyekeznek körüljárni az adott tematikát. Idén elég nagy feladat elé néztek a résztvevők, hiszen az embermentés volt a fő irányelv. Olasz Boglárka kisebb gondolkodás után a baptista vallásról és a társadalomban való szerepvállalásukról tartott bemutatót.

– Televízióban és az interneten már hallottam róluk és úgy gondoltam, méltóak lennének arra, hogy belemélyedjek a tevékenységükbe és másoknak is megmutassam, milyen nemes célokért küzdenek – emelte ki a lány.

Pappné Dr. Forgács Edit, az intézmény igazgatója elmondta, hogy már ötödik éve rendezik meg ezt az eseményt.

– Az egyetemi és főiskolai évek alatt számos kutatómunkával találkoznak majd a fiatalok, így a Tudományos Diákkör jó felkészülési lehetőséget biztosít a továbbtanuláshoz – tette hozzá.

A TDK napok alatt egy kiállítás is kezdetét vette, ami Ángel Sanz Briz életét és munkásságát mutatja be. A tárlatot José Ángel López Jorrín, spanyol nagykövet nyitott meg, valamint Dr. Tatai István, református lelkész is meglátogatta a tanulókat, aki Isten cselekedeteiről tartott előadást.