A húsvéti hangulat megteremtése érdekében sokan vásárolnak élő nyulat. Azonban a nyúl gondozása időt és energiát igényel, amit a legtöbben már nem tudnak, vagy nem akarnak vállalni. Így a szeretett kisállatok jelenléte teherré válik az ünnepek után – erre hívta fel a figyelmet a Hatvani Vadaspark vezetője. Tímár Dávid hozzátette, csak akkor vásároljunk nyuszit, ha fel vagyunk készülve a felelős állattartásra.  

 „Arra kérném azokat, akik húsvétkor élő nyulat vásárolnának, hogy csak akkor tegyék ezt meg, ha az állat számára van kialakított hely, takarmány és oltási könyv. Az is fontos, hogy hosszútávon gondolkozzanak, mert ha ezekkel nem számolnak, akkor az állattartás kellemetlenségeket fog okozni.” 

Tímár Dávid azt is elmondta, hogy a vadaspark egész évben fogadja a látogatókat, így azok is simogathatnak nyulakat, akik otthon nem tudják biztosítani a megfelelő körülményeket. – Találkozhatnak velük napi szinten, ha kilátogatnak hozzánk, simogathatják őket, etethetik őket. Folyamatosan van lehetőség a nyuszival való kontaktra – mondta.

A létesítmény vezetője hozzátette, a vadaspark húsvét hétvégéjén nyuszisimogatóval és egyéb színes programokkal várja az érdeklődőket. A szervezők eső esetén a műsorváltozás jogát fenntartják.