Hatvanban 2015-ben egy nagyszabású útfelújítási projekt indult el, amelynek keretein belül azóta a városban számos utca és útszakasz megújult. Jelenleg az Újvilág utcában zajlik az egyik munkálat, ahol a régi rossz állapotú út helyett új burkolatot kap az úttest. A Pázsit utcában az Ötös iskola előtt is folyamatosak a munkálatok, ám nem csak itt zajlik önerős beruházás: mindkét városrészben folyamatosan térkövezik a járdákat is. Újhatvanban az Arany János utcától a templomig haladva szedték fel a régi járdát, és térkővel teszik még szebbé a környezetet. Ugyanez a folyamat zajlik Óhatvanban a Gabi sornál is.

Horváth Richárd polgármester elmondta: az önkormányzat idén is komoly összeget költ a település útjainak újjáépítésére, csak ebben az évben mintegy 190 millió forintot különítettek el erre a célra. – Ez azért is nagyon fontos, mert 2015 óta több, mint fél milliárd forintot költöttünk utak és járdák felújítására. Mi vagyunk az első városvezetés akik, külön keretösszeget szánnak az útfelújtásokra, sok évnyi lemaradást kell az önkormányzatnak most behoznia. A fejlesztés azonban nem áll le, a következő években is több út lesz félújítva, melyet egy tíz éves projekt keretein belül valósítunk meg – részletezte a városvezető.

A polgármester hozzátette: a felújítások azért is haladhatnak jó ütemben, mert a város gazdasága kiemelkedően erős és stabil.