A keresztény egyház szerint a pünkösd a Szentlélek kiárasztásának ünnepe. Farkas László plébános ezzel kapcsolatban elmondta: könnyen észre lehet venni azt, akit megszállt a Szentlélek, mert abból a lélek elevensége, öröme és derűje árad, körülötte növekszik a szeretet és a béke. – Ha engedjük magunkban működni a Szentlelket, akkor csodák történnek körülöttünk. Kérhetjük gyógyító energiáját életünk nehézségeiben, a Szentlélek nyomában mindig békesség és öröm jár – mondta Farkas László atya.

Hozzátette: érdemes megvizsgálni életünkben azt, hogy milyen indíttatásokkal, motivációkkal éljük a mindennapjainkat. Békesség és öröm születik-e a tevékenységeinkből, vagy inkább zűrzavar?

– Észre kell vennünk, mit akar bennünk valójában a Szentlélek, és bátran kell követnünk azt. A kísértés nagyon erős, a gonosz lélek a világban sokat ígér, de semmit sem ad. Utána pedig otthagy minket Istentől elszakítva, magányosan. Aki azonban a Szentlelket követi, az szeretettel találkozik. Váljunk egymás számára ajándékká, legyünk Isten Szentlelkének alázatos eszköze, melynek nyomán békesség, egység és öröm születik – fogalmazott a plébános.