Februárban indult el a Horváth Mihály út felújítása. Teljesen felszedték a burkolatokat, hogy nyárra egy új arcát tudja megmutatni a belváros ezen szakasza. Ez itt egy forgalmas pontja a városnak, sokan élnek itt, sokan járnak a környéken, éppen ezért volt szükség a munkálatokra.

Horváth Richárd polgármester azt mondta: az elmúlt években számtalan kihívással kellett szembenézni, mint COVID- válság, infláció és a szomszédban zajló háború. Ezek gazdasági hatásai mindenki számára érezhetőek voltak. Hatvan szigorú gazdálkodásának és intézkedéseinek köszönhetően azonban sikerült ezeket átvészelni, és már újraindultak az önerős beruházások is. Ezek közé tartozik ez a mostani fejlesztés is.

A beruházás részeként ez a terület térkőburkolatot kapott, szintbe helyezték az aknákat és víznyelőket, a lépcsőházaknál és üzleteknél figyelembe véve az akadálymentes közlekedést. Mindezeken túl a zöldterületeket is bővítették, a környezettudatosság jegyében pedig esőkertet alakítottak ki és az utcabútorokat is lecserélték. A burkolat egy részén pedig sötétebb színnel jelölik, azt a részét, ahol feltételezhetően az egykori vár falai húzódtak.