Ezentúl új néven szerepel a Hatvani Szent István Általános Iskola, ugyanis sportiskolai minősítést kapott. Az intézmény tanulói és dolgozói sport témájú előadásokkal ünnepelték, hogy iskolájuk Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola lett. A programot a diákok egy verssel nyitották meg, amiben az egészséges életmódra biztatták a társaikat valamint a sportolás pozitív hatásait ismertették rímekbe szedve.

Az eseményen az intézmény tanulói különböző mezekben és sportruházatokban vonultak fel, így szemléltették, hogy milyen sokoldalú testnevelési lehetőségeket kínál az iskola. Voltak olyan diákok, akik a jégkorongozást képviselték és voltak, akik az asztaliteniszt. Felléptek különböző tehetséges csoportok is, akik táncos tornagyakorlatokat mutattak be.

Kovács János igazgató elmondta: az intézmény diákjai kiemelten jól teljesítenek egyes sportágak versenyein. – A sportiskolai minősítés hatalmas büszkeség számunkra, mert így újabb fejődés veszi kezdetét. Több alapítvánnyal is kapcsolatban állunk és a pedagógiai programunkat is módosítottuk, illetve fontos, hogy ezekről beszámoljunk a szülőknek is. Szeretnénk, ha a diákjaink jól éreznék magukat az iskolában, valamint örömmel vennének részt az edzéseken, mozgásos feladatokban – fogalmazott Kovács János, a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola vezetője.

Hozzátette, hogy a rengeteg sportolási lehetőség mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód népszerűsítésére is.

Az előadások után a diákok és az intézmény dolgozói az udvaron közösen avatták fel az iskola új névtábláját.