Három hatvani edzőteremben rendezték meg a Konditermek éjszakáját, melynek célja az volt, hogy népszerűsítsék a testmozgást. Akik még nem szánták el magukat a sportolásra, ezen az estén – este kilenctől hajnal háromig – ingyenesen próbálhatták ki a nekik tetsző termet. Az újhatvaniaknak is lehetőségük nyílt a térítésmentes edzésre, ugyanis a Mak’s Gym is csatlakozott a Konditermek éjszakája programhoz. Mák Zsolt, a terem vezetője rámutatott, az edzés a mindennapokat könnyíti meg. – Aki egész nap a számítógép előtt ül, szellemileg lefárad. Ilyenkor érdemes elmenni edzeni,  a testünket is lefárasztani. Így még az esti pihenés is jobban esik – vélekedett.

A Konditermek éjszakáját Valentin-napon rendezték meg, a Sámson Gymben ennek ellenére sokan kihasználták a lehetőséget. Szeifert István fekvenyomó is itt edzi magát, mindenkinek azt tanácsolja, hogy legalább egyszer menjen el a konditerembe. – Nemcsak a versenyzés miatt járok a terembe, ha az nem lenne az életemben, akkor is gyakran ellátogatnék ide. Ez már az életem része, és azt tapasztalom, hogy aki egyszer belekóstolt ebbe a világba, az nem is tudja igazán elengedni. Talán most több embert ragad magával, és így később a Valentin-napot a teremben, nem pedig az étteremben fogják tölteni – fogalmazott.

A programot a Kóter Gym szervezte. A konditermek éjszakáján nemcsak az edzéshez kaptak segítséget, akik ellátogattak a terembe, táplálkozási tanácsokkal is segítették a fejlődést. Rozmaring Péter, a terem vezetője elmondta, a legfőbb céljuk az, hogy mindenkit testmozgásra ösztönözzenek. – Szerettük volna, hogy mindenki ingyenesen kipróbálhassa a konditermet. Persze ezzel nem azt szeretném sugallni, hogy csak a teremben lehet megfelelően mozogni. Bármit csinálhatunk, futhatunk, biciklizhetünk, a lényeg, hogy a fiatalságnak példát mutassunk a mozgással. Hiszen aki célokat tűz ki a sportban, az a magánéletben, munkában és a tanulásban is sikeresebb tud lenni. Mert a sport fegyelemre, összpontosításra és tiszteletre tanít. Fontos, hogy ezt a fiatalok megértsék – mondta. Hozzátette: ideje elfelejteni a konditermekről kialakult sztereotípiákat, szívesen látnak bárkit, akárhány éves is, és akármilyen testalkattal rendelkezik, hiszen a végső cél az, hogy mindenkit rábírjanak a tartósan egészséges életmódra.

 

Fotó: Albert Péter, Bajzáth Gergő