Nemrégiben Simon Attila gyümölcsöskertjében járt Zólyomi Zsolt parfümszakértő, hogy a virágzó fák között inspirációkat szerezzen a jövőben kifejleszteni kívánt illatokhoz. A parfümör arra törekszik, hogy minél egyedibb és jellegzetesebb illatokat nyerjen a kozmetikumokba, parfümökbe; a gyümölcsösben pedig egészen sok ihletet nyer. – Ezeket az illatokat csak az év néhány napjában lehet érezni, éppen ezért nagyon nagy lehetőség itt barangolni. Nemrégiben a szilva ültetvények édeskés aromájában járkáltunk, azt a menyasszonyok illatának neveztem. De a virágzó körte, szilva cseresznyefák gyümölcsös aromáiban egyfajta kesernyés illatot is felfedezek, így véleményem szerint, ezek kiválóan működnének férfi kozmetikumokban is – fogalmazott Zólyomi Zsolt, a Le Parfum szakértője.

A parfümör nem először járt már a Simon gyümölcsösben, a két szakember évek óta ismerik egymást. – Zsolt időnként eljön ide és inspirációkat gyűjt. Büszke vagyok arra, hogy néhány nagyon híres kozmetikum és illat hátterében a Simon gyömölcsös ihlette illatok állnak. Mindez a munkánknak egyfajta kulturális értéket is ad – közölte Simon Attila.

Zólyomi Zsolt emellett nemrégiben kifejlesztett egy úgynevezett Anti-Covid illatszettet is. Ez a néhány illatból álló válogatás alkalmas lehet arra, hogy aki átesett a betegségen s részlegesen vagy teljesen elvesztette a szaglását, ezekkel az illatokkal trenírozza a szaglószervét a regenerálódásra.

Az érzékelés visszaépítésére jók a gyantás fűszerillatok, a kardamom, a szegfűszeg, a fahéj, de a citrus, a kávé vagy a banán, ezek ugyanis azonnal felismerhető, egyértelmű referenciapontok az orrnak.