A Hatvani Vadaspark 2014-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, a létesítmény népszerűsége azóta is töretlen. A 2021-es esztendő azonban még kiemelkedőbb, ugyanis ebben az évben volt az intézmény a leglátogatottabb, hiszen a nyáron is nagyon sok család döntött úgy, hogy itt töltik el a szabadidejüket. A létesítmény lakói folyamatosan gyarapodnak, a háziállatokon kívül számos vadállat is megtekinthető a területen, de arra is van lehetőség, hogy a vendégek megetessék a jószágokat a vadasparkon belül vásárolt csemegével.

A vadasparknál folyamatosak a fejlesztések is, minden átalakítás azt a célt szolgálja, hogy a vendégek még komfortosabban érezzék magukat a területen, valamint az állatok is színvonalas körülmények között éljenek. Tímár Dávid, a vadaspark vezetője elmondta: a város idei közösségi költségvetésében a hatvaniak 5 millió forintot szavaztak meg a különböző rekonstrukciókra, melynek egy része már meg is valósult a létesítmény területén.

– A vadaspark teljes területén sikerült a járósétányokat feltölteni, ehhez 170 tonna kavicsot használtunk fel. Folyamatban van a baromfiudvar felújítása is, épül az új kerítés és egy beülőt is kialakítunk nekik. Emellett elkezdtük a páva voliert is kiépíteni, és zajlik a mosómedvék kifutójának elkészítése. Ha mindezekkel végzünk, a Hatvani Szolgáltató Kft.-vel közösen elvégezzük az idei karbantartásokat és fejlesztéseket, hogy a még rendezettebb és igényesebb területre érkezzenek az ide látogatók – részletezte Tímár Dávid.

Kedzőkép: archív / Albert Péter