Az édesanyákat, nagymamákat és dédiket köszöntötték Hatvanban az elmúlt napokban. Május első vasárnapja anyák napja, ebből az alkalomból járta végig az idős otthonokat és nyugdíjas klubokat a városvezetés. A Hajós Alfréd úti Idősek Klubjában óvodások verseivel, majd a Dalvarázs Show Kórus zenés műsorával kedveskedtek a klub nagymamáinak, dédmamáinak és ükmamájának is. A tagokat csokoládéval ajándékozta meg a városvezetés. Horváth Richárd polgármester az ünnepségen visszaemlékezve saját gyermekkorára azt kérte a hölgyektől, ők is idézzék fel saját édesanyjukhoz, nagymamájukhoz kötődő emlékeket. – Kicsit emlékezzenek rájuk, az arcukra, a kezükre, a szava járásukra, arra, hogy milyen érzés volt elmenni nagymamához, aki a világon a legjobban tudott főzni, aki mentsvárat adott, ha baj volt, aki oroszlánként védte az unokát, a gyereket, ha arról volt szó – hangsúlyozta a polgármester.

A Naplemente Nyugdíjas Klubban, valamint a Szent Erzsébet Idősek Otthonában is megünnepelték az anyák napját. Őket is gyerekek műsorával köszöntötték, a résztvevők meghatódva nézték az előadásokat. Horváth Richárd polgármester és Szinyei András alpolgármester ezekbe az intézményekbe is ajándékkal érkezett, az otthon hölgy lakóit pedig csokoládéval lepték meg. Dr. Pápa Lajosné, aki a Szent Erzsébet Idősek Otthonának lakója, azt mondta, nagyon hálás a köszöntésért. – Nagyon köszönjük mindenki felköszöntését, a gyerekeknek a műsora nagyon tetszett, gyönyörűen beszéltek, nagyon ügyesek voltak, örülünk, hogy itt voltak velünk – hangsúlyozta.

Ezt követően a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub és a Vasutas Szakszervezeti Nyugdíjas Klub édesanyáit, nagymamáit, dédnagymamáit lepték meg anyák napja alkalmából. Az ünnepi műsort a óvodások, a Pulzus Sport Egyesület aerobikosai, valamint iskolások adták. Horváth Richárd polgármester és Szinyei András alpolgármester itt is csokoládéval lepte meg a nyugdíja klubok tagjait.

Fotó: Albert Péter