A Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium rendkívül nyitott a gyermekek kulturális fejlesztésére és támogatására legyen az filmes, irodalmi, zenés vagy művészeti program. Legutóbb M. Tóth Éva kalauzolta el a diákoknak az animációs filmek világába és meghallgathatták a tanárnő életútját is.

Tóth Éva esti gimnáziumban végzett, majd eljutott a Magyar Iparművészet Főiskola grafikus és középiskolai tanár szakára. A kilencvenes évektől reklámügynökségek művészeti vezetőjeként dolgozott, televíziós művészeti műsorokat szervezett, majd a Pannóniafilmhez és annak jogutódjához, a Magyar Rajzfilm Kft-hez került animációs rendezőként, nemzetközi fesztiválokra is kijutva.

2001-től komoly szakírói tevékenységet is végzett, illetve igényességgel állított emléket portréfilmjeiben kortárs rendezőknek is. 1995- 2004 között önálló grafikusként is bemutatkozott Budapesten és Kaposvárott. Animációs alapító tanár a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán, animációs szakalapító a Budapesti Metropolitan Egyetemen, 2017-től pedig tanszékvezető Egerben.

A szakiskolában a művésznő beajánlása után 7 filmet néztek meg a tanulók és tanáraik. Zárásként Szűk Balázs moderálásával szabad beszélgetés folyt a látott alkotásokról.