Hétvégén négylábú kedvencek vették birtokba a vadászati múzeum díszudvarát, ugyanis örökbefogadó napot tartottak. A Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány elnöke, érkezett a helyszínre mentett kutyáival. Rudas Aranka életét az ebek védelmének szentelte, 15 éve tesz azért, hogy egy szebb és szeretetteljesebb életet adhasson a bajba jutott állatoknak. – Aki nem tartott még maga mellett állatot, az igazán nem tudja, hogy mi az a plusz, amit az élethez hozzátesz. Nagyon jó terápiás eszköz is lehet. Sok olyan behatás ér minket az életünk során, amely negatívan érint minket, elrontja a kedvünket, de ha mellettünk van egy kutya, aki minden rezdülésünk figyeli és feltétel nélkül imád minket, akkor az minden élethelyzetben támaszunk lehet – emelte ki.

Pál-Huszár Beatrix múzeumpedagógus elmondta: az örökbefogadó napot, a Közösségek hete program részeként hozták létre. Az eseménnyel szeretnék felhívni a figyelmet a felelősségteljes állattartásra.– Az állatokkal való foglalkozás és törődés, nem csak abból áll, hogy etetni, valamint itatni kell az ebeket. Ha kutya van az ember mellett, akkor az egy rendszeres kikapcsolódást is jelent, amelynek részeként hatalmas szeretetet kaphatunk – részletezte.

Az eseményen a hazai állatvédelemmel kapcsolatos sok éve fennálló problémákról is hallhattak az érdeklődők. Így például szó volt arról is, hogy alaposan át kell gondolni azt, ha valaki szeretne örökbe fogadni. Egy kedvenc ugyanis hatalmas felelősséggel, hiszen mindennapi törődést és gondozást igényel.

Kezdőkép: archív