Kodály Zoltán Veni, veni Emmanuel című művével kezdődött a Polifónia Vegyeskar adventi koncertje. A különleges, ünnepi hangulatú előadás az Ave Maria elnevezést kapta, Lang-Balog Eszter kórustag elmondta, ez az este témáját tükrözte vissza. – Többek között Liszt Ferenc és Wolf Péter Ave Mariját is előadjuk, emellett természetesen más művek is felcsendülnek – mondta.

Regős Zsolt karnagy, valamint Regős Amarilla vezénylete mellett hangzottak el a híres dallamok. Az ünnepi hangulat fokozása érdekében többen közreműködtek az adventi koncert során. Ambruzs Berill énekelt, testvére, Ambruzs Nadin pedig zongorán kísérte.

Akik szeretnék meghallgatni a Polifónia Vegyeskart még az ünnep alatt, lesz rá lehetőségük. Ugyanis az ünnepek közeledtével szeretnék minél inkább megmozgatni a hatvani közönséget, így vasárnap este 19 órakor karácsonyi tematikájú koncertet adnak a belvárosi Szent Adalbert Templomban. Emellett a mostani koncertet is visszanézhetik, a Hatvan TV ünnepi műsorában, szenteste láthatják a tévénézők.

 

Fotó: Albert Péter