Szeptember 17-én, azaz pénteken kezdődik az idei Európai Mobilitási Hét Hatvanban, így több napon keresztül számos program és sportesemény várható a városban. A figyelemfelhívó rendezvény célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, melyhez számos civil szervezet csatlakozott, így például a VELO60, a FUT60, illetve a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete. Utóbbi szeptember 18-án a limfóma világnapja alkalmából egy kerékpáros felvonulást is szervez.

Ezen kívül szeptember 17-én, pénteken 17 órától az Ady Endre Könyvtárban mutatkozik be a VELO60 kerékpáros egyesület, 19-én vasárnap pedig a Kossuth téren várják a résztvevőket az Autómentes Családi Napra. Lesz mókajárgány park, fordított kerékpár és akadálypálya is, amelyek szórakoztató módon népszerűsítik a kerékpáros közlekedést. Továbbá ki lehet majd próbálni a rollert és a segwayt is. Emellett kézműves foglalkozás, kerékpártúra és a FUT60 egyesület közreműködésével városnéző futás is lesz.

– Délután két órakor indulunk a Városháza elől, átfutunk a kastély kertjén, majd onnan a Zagyva-gáton keresztül egy kis terepet is beiktatva egy 10 km-es kört tervezünk. Visszafelé a Bátor tábort is érintjük, majd újra a gátra érkezünk és a a kiinduló ponton fejezzük be városnéző futást. Mindenkit várunk szeretettel, kezdő és aktív futók is bátran belevághatnak a megmérettetésbe, egy jó hangulatú, baráti eseményre készülünk – részletezte Czmorek Piroska, a FUT60 futónagykövete.

Szeptember 21-én is tart még a mobilitási hét, ekkor a bringás reggeli elnevezésű eseménnyel motiválják a lakosságot arra, hogy pattanjanak biciklire és azzal közlekedjenek a városban. Éppen ezért a Kossuth téren a Lipóti pékség, valamint az újhatvani templom előtti standoknál egy csokis croissanttal várják 7 és 10 óra között azokat, akik kerékpárral közlekednek.

A mobilitási hét utolsó napja szeptember 22-e lesz, aznap 17 órától egy kerékpáros felvonulást tartanak, amely a Kossuth térről indul.

Kezdőkép: archív