Augusztus elsejétől ismét új plébánosa lesz az Újhatvani Római Katolikus Plébániának, ugyanis Farkas László atyát Dunakeszire helyezik át. Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye megyéspüspöke  áprilisban kérte meg az újhatvani atyát, hogy vállalja az áthelyezést és az ezzel járó új  feladatköröket a több mint 43 ezer lélekszámú városban. A katolikus plébános három évet töltött Hatvanban, nehéz szívvel válik meg a várostól.

– Úgy tudnám összefoglalni ezt az időszakot, hogy itt otthonra leltem. Az ember ott érzi magát otthonosan, ahol úgy tapasztalja, hogy szeretik. Úgy érzem, hogy sikerült megszeretnünk egymást a hatvaniakkal, nagyon jó szívvel gondolok erre a három évre vissza. A kezdetektől fogva nagyon sok gondoskodást és kedvességet kaptam a helyiektől, ezt a sok szeretetet pedig tovább viszem magammal – fogalmazott Farkas László.

A plébános kitért rá: az elmúlt években számos közösségépítő tervét valósítottak meg a településen. Legfőbb vágya az volt, hogy a kisgyermekektől kezdve egészen az idősebb korosztályig mindenki úgy érezze, hogy a templom egy második otthona lehet bárkinek. Igyekezett a társadalom minden rétegét megszólítani, így a fiatal házasokat, az ifiket és a családokat is próbálta bevonni az aktív közösségi életbe. Az újhatvani atya azt üzeni a híveknek, hogy Isten mindig oda küldi az áldását, ahol békességben vannak együtt a testvérek, ezért arra kéri a hatvaniakat, hogy fogadják szeretettel és nyitott szívvel utódját Kecskés Attila atyát is, aki augusztus másodikán mutatkozik be a városban.

Farkas László plébános július 26-án tartja meg búcsúmiséjét, dél körül pedig egy szeretet vendégségre várja a híveket.

Kezdőkép: archív