Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs, azaz másodfokú riasztást adott ki Heves megye területére szerdán kora estétől, csütörtökön hajnalig. Tizennyolc esethez riasztották a megyei tűzoltókat a viharral kapcsolatos káresetekhez.

Zömében kidőlt fák okoztak problémát, de vízeltávolításhoz is kellett vonulni a tűzoltóknak, két esetben pedig villámcsapás következményeit kellett felszámolni. Az esetek többségében úttestre dőltek a fák, de volt, hogy villanyvezetéket rongált meg. A riasztások leginkább Gyöngyös és Eger térségét érintették – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.  Az időkép.hu előrejelzése szerint heves zivatarokra is számítani kell felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kíséretében. Feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet hazánk nagy részén 20-25, keleten még 26-28 fok körül alakul. Hidegfronti hatás várható.

Pénteken marad a szeles idő, többfelé erős, helyenként viharos lökésekkel. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, esőre, záporra estétől számíthatunk délkelet felől. Hajnalban 10-15, délután 21-26 fokot mérhetünk.

Szombaton sokfelé várható eső, zápor, keleten akár egy-egy zivatar, főként az Alföldön többfelé nagy mennyiségű csapadékkal. Az északi szél sokfelé erős, olykor viharos lesz. Hazánk nagy részén mindössze 15-20 fokra van kilátás, keleten, északkeleten lehet melegebb.

Még vasárnap is többfelé előfordulhat csapadék a szeles időben, hétfőre azonban már naposabb idő ígérkezik, az élénk szélben csak elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Melegszik az idő, hétfőn már 23-28 fokra van kilátás.