Szombat délután hivatalosan is átadták a felújított tornatermet a Kodályban. A projektet a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület a hatvani önkormányzattal együttműködve hajtotta végre. Horváth Richárd polgármester beszédében azt mondta: ez az eredmény is jól mutatja, hogy ha van összefogás, akkor bármilyen cél elérhető és sikerül fejlődni és épülni.

A felújítás során első ütemben új burkolatot kapott a csarnok, majd a világítás részleges felújítására került sor, illetve festési munkák is történtek. – Nagy örömöm, hogy ezentúl szebb és innovatívabb körülmények között sportolhatnak a diákok, és a Hatvani KSZSE sportolói is. Amíg a kézilabda csarnok felépül, addig is méltó körülmények között edzhetnek Hatvan kézilabdásai – tette hozzá a városvezető. Kitért rá: a kézilabda csarnok ügye is folyamatban van, már a közbeszerzés jogi fázisánál járnak a folyamatok, mely azt jelenti, hogy remélhetőleg hamarosan elkezdődik a csarnok tényleges építése is.

A Kodály tornatermének felújítása azonban nem ért véget teljesen. Második ütemben a fűtés rekonstrukciója következik. Ezzel párhuzamosan a Hatvani KSZSE egy közös pályázat keretében szeretné az eddig felújításra nem került két öltözőt, illetve bírói öltözőt is felújítani.

A tegnap átadott sportburkolatra is büszke lehet a város. A kék színű padló a legmodernebb technológiával készült memóriahabos PVC, amely javítja a rugalmasságot, a labda visszapattanás sebességét és a felugrás utáni visszaérkezést is. A munkálatok augusztus 11-én kezdődtek meg, de akkor kiderült, hogy a csarnok alja hosszában ketté volt repedve, ezért azt is rekonstruálni kellett. A felújítás még így is időben megtörtént, a szeptemberi iskolakezdésre minden munkafolyamat befejeződött.

Az új padlóburkolatot tegnap pedig méltó módon avatták fel ugyanis a hivatalos átadó után az OKTAT60 Hatvani KSZSE férfi kézilabda csapata Magyar Kupa mérkőzést játszott a Váci KSE csapatával, ahol  22 góllal győzött a hatvani csapat.

A férfi csapat játéka mellett délután játszott még a Hatvani KSZSE női csapata, illetve az FC Hatvan U19-es csapata is.

Fotó: Nagy – Varga Roland