Ma délelőtt hivatalosan is átadták a felújított Arany János utcát. Az eseményen Horváth Richárd polgármester elmondta: a forgalmas útszakasz egy Belügyminisztériumi pályázat segítségével újult meg, amin az önkormányzat 30 milliót nyert, és ezt egészítették ki a szükséges 41 millió forinttal. A belterületi utak és járdák felújítására nagy hangsúlyt fektet a városvezetés. – Évente több mint 100 millió forintot különítünk el a költségvetésből azért, hogy a rossz állapotban lévő utakat és járdákat megújítsuk. Sajnos több évtizedes lemaradást kell pótolnunk, de a jövőben is arra törekszünk, hogy minél több út és járda legyen járható és jó minőségű – közölte a városvezető.

Az Arany János utca felújítását idén ősszel kezdték el. A hat méter széles burkolatú út teljesen új aszfaltszőnyeget kapott, beleértve a buszöblöket és az útcsatlakozásokat is. A munkák során a rossz állapotú kiemelt szegélyeket, a megsüllyedt szennyvíz nyomvonalait is megújították, valamint szintre emelték a közmű szerelvényeket is. Kondek Zsolt önkormányzati képviselő elmondta: az Arany János utca nagy forgalommal rendelkezik, éppen ezért fontos volt, hogy biztonságosan lehessen közlekedni rajta. Az elmúlt években leromlott az út állapota, minősége, így ráfért már a felújítás. – Hatalmas öröm számunkra, hogy sikerült felújítani ezt a jelentős útszakaszt. Újhatvanban még jó néhány út van ami felújításra szorul, de azon dolgozunk, hogy ezeket mielőbb felújítsuk és rendbe rakjuk – mondta az önkormányzati képviselő.

Varga Sándor is az Arany János utcán lakik, örömmel beszélt arról, hogy ez az út már a jövő generációjának is maradandó érték lehet. – Őszintén örültem annak, hogy felújították az utat. Kellemes és szép lett az utcakép is, jó érzés látni a fejlődést – tette hozzá Varga Sándor.

A héten azonban nemcsak az Arany János, hanem a Vak Bottyán és a Báthori utcát is átadták, nemrégiben ugyanis ezeket is felújították. A sornak pedig nincs vége, az önkormányzati tulajdonú utak, járdák állapotát rendszeresen nyilvántartják, folyamatosan felülvizsgálják azon utcák, járdák listáját, amelyek műszaki állapota leromlott, javításra szorul. Hatvanban az eltelt három évben több, mint 41 ezer négyzetméternyi felület kapott új réteget, mindez majdnem 350 millió forintból valósult meg.

Fotó: Nagy-Varga Roland, Albert Péter,