Átadták a kupakgyűjtésből befolyt összeget, Bánkúti Zoltán és családja részesült belőle, rajtuk segíthettek az elmúlt hónapokban a hatvaniak. Csaknem egy tonna kupak gyűlt össze, egy kilogramm kupakot pedig 80 Ft-ért tudtak értékesíteni. Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás vezetője elmondta, nagyon sikeresnek bizonyult a kupakgyűjtés. – 900 kilogramm kupak gyűlt össze és egy kilogrammban mintegy 500 darab kupak van. Ez jól mutatja, hogy milyen sokat dobtak a szívekbe a hatvaniak. A Napsugár óvodától rengeteg kupakot kaptunk, emellett a Csicsergő valamint a Százszorszép Óvoda is sokat gyűjtött – fogalmazott. Hozzátette: amellett, hogy segíteni tudnak a kupagyűjtéssel, a környezetet is védik vele.

A hatvani Bánkúti Zoltánnak és családjának több egészségügyi probléma is nehezíti a mindennapjait, Zoltán négy és félhónapos korában kapott agyhártyagyulladást, ennek következtében lebénult a baloldala. Édesapját, Istvánt pedig üzemi baleset érte. – Őt ki kell szolgálni, mozgáskorlátozott lett. Nekem üzemi balesetem volt 1976-ban 17 törésem volt, még most is kaptam kezelést Budapesten és Hatvanban is – mondta Bánkúti István. Hozzátette: óriási öröm számukra, hogy a hatvaniak segítettük rajtuk, és az ünnepek előtt megkapták a kupakokból befolyt összeget.

Még májusban helyezték ki a kupakgyűjtő szíveket a Kossuth téri játszótérre és az újhatvani templom közelébe. Ezeket a Hatvani Karitatív Összefogás ötlete nyomán állították fel a város két pontján. Oda várták az üdítős, mosószeres, testápolós kupakokat, illetve a tejesdoboz, sampon, balzsam, vagy fogkrémes tubusok kupakjait is. A tervek szerint mindig megadott céllal és mindig helyieknek segítenek majd a kupakok által. Az első választásuk Bánkúti Zoltánra és családjára esett, hamarosan pedig az is kiderül a következő kupakgyűjtéssel kit támogathatnak a hatvaniak.