Átadták a Hatvani Baptista Imaházat, az épületet istentisztelettel avatták fel. Az ünnepségen a gyülekezeti tagok mellett számos vallási vezető is részt vett, jelen volt Kocsik Mónika, a Hatvani Evangélikus Egyházközség lelkésze, Balogh László a hatvani Hit Gyülekezete presbitere, képviseltette magát az atlantani baptista gyülekezet, valamint ott volt Beer Miklós, a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke is.

Az avatóünnepségen szintén jelen volt Horváth Richárd polgármester, aki egy személyes történetet osztott meg a gyülekezet tagjaival, majd megköszönte az imaház megépítéséért tett közös erőfeszítést.  – Mindig van valaki, van egy erő, aki segít, aki képes túlmutatni rajtunk, képes a hónunk alá nyúlni és odavinni bennünket, ahol a helyünk van, erről szól az én hitem, és erről szól az én történetem. Ez pedig egy megszentelt hely, így köszönöm mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ez az imaház létrejöhetett, azoknak, akik nem adták föl, akik küzdöttek tűzön-vízen át, akik építették és segítették ezt a folyamatot – emelte ki a polgármester.

A Grassalkovich úti ház az 1870-es években épült, így a felújítás során a falakon kívül szinte mindent kicseréltek. Az imaház új burkolatokat és modern berendezést kapott, kényelmes ülőhelyeket, megfelelő hangrendszert, valamint olyan technikát, amellyel a gyülekezeti tagok – ha az alsó rész megtelne – az imaház felső részében lévő termében is könnyedén követhetik az istentiszteletet. Az épületben kialakítottak egy gyerekszobát is, ami a családoknak nyújt segítséget abban, hogy a kicsik nyugodt és biztonságos körülmények között tölthessék az istentisztelet idejét. Nemeshegyi-Horvát György, a Hatvani Baptista Gyülekezet lelkipásztora azt mondta: ez az épület nemcsak a hitéletet szolgálja, hanem egy olyan központi helyet teremt, ahol az emberek találkozhatnak, kapcsolatokat építhetnek és erősíthetik egymást. – A gyülekezetnek az elmúlt 7 éve ezzel az épülettel való küzdelemmel telt, ami egy kis gyülekezet esetében azt mondják, hogy vagy összehozza a csapatot, vagy szétveri. Isten kegyelméből minket összehozott, mialatt csináltuk, újítottuk ezt épületet, egy családdá váltunk – hangsúlyozta.

Az avatóünnepség után az imaház mindenki számára nyitva áll, szerdánként bibliaórákat tartanak, az istentisztelet pedig minden vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik.