A Népmese Hónapja elnevezésű programsorozat első eseménye, a Nyitva Van az Aranykapu című előadás volt, amelyen a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusai, a népi történetek világát idézték vissza, valamint ügyességi játékokkal is várták az érdeklődőket – mondta a főszervező, Oroszlán Anett, az iskola pszichológusa, aki egyben meseterapeuta is. – Ez egy befogadó örömünnep. Igazából egy informális tanévnyitó, ahol örülünk egymásnak, és újra rácsodálkozunk arra, hogy milyen jó, hogy mi egy közösség vagyunk. Egy nagy aranykaput is készítettünk, és ezen fog átmenni majd a Kossuth közösség apraja és nagyja, egy kívánság kíséretében, ami majd teljesül a tanév során, ha átmennek az aranykapun mondta.

Oroszlán Anett azt is elmondta, hogy az oktatási intézményben már hagyománynak számít a népmesékkel való foglalkozás. Szeptemberben több ilyen programot is tervez az iskola, amelyre nem csak diákokat várnak. – A hét állomásban helyet kap ez a program és az óvodásoknak szóló meseelőadás, felsős és alsós diákok részére csapatversenyek, egy meseest, ahová mindenkit szeretettel várunk a városból, valamint lesz még egy meglepetés programunk is részletezte.    

Az esemény nyitórendezvényén az érdeklődők először egy népmesét hallhattak, majd a pedagógusok bekísérték a gyerekeket az intézmény tornatermébe, ahol ügyességi akadálypálya várta őket. Mindeközben a terapeuta egy szülőkhöz szóló mesét adott elő az intézmény udvarán.

A rendezvény zárásaként a gyerekek és hozzátartozóik felsorakoztak az aranykapunál, amelyen átlépve egy ládikába helyezhették a tanévre szóló kívánságaikat.

A programsorozat következő előadásiról bővebb információk az oktatási intézmény Facebook-oldalán található.   

Fotó: Albert Péter