Kedden országos szintű irodalmi versenyt tartottak a Daliban, ahol nyugdíjasoknak szerveztek vetélkedőt.

Szabó Istvánné főszervező elmondta: a találkozó célja, hogy a résztvevők megdolgoztassák az agyukat, felelevenítsék kedvenc verseiket, és tanulmányozzák a verseny két központi témáját: Arany János munkásságát és a kuruc korhoz tartozó költészetet. – Érkeztek versenyzők többek között Dunakesziről, Karcagról, Mátrafüredről, Szajolról és Gyöngyöshalászról is. Nyolc ötfős csapat indult a versenyben, ez negyven lelkes résztvevőt jelent. Örülök, hogy ilyen sokan és ennyi településről eljöttek Hatvanba, ez a verseny színvonalán is sokat emel – mondta Szabó Istvánné, a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub vezetője.

A program elején Horváth Richárd polgármester köszöntötte a verseny résztvevőit,  és külön üdvözölte azokat is, akik más településekről érkeztek a vetélkedőre. A városvezető beszédében elmondta: Hatvan az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül. Ez a folyamat nem áll le: hamarosan megújul a Dali Művelődési Ház is, illetve folyamatosak a korszerűsítések a teljes városban.

A köszöntők után néhányan verseket szavaltak, majd elkezdődtek a vetélkedők. Ezen a napon a résztvevők átadhatták magukat az irodalom szeretetének, megidézhették magukban mindazt, ami számukra értéket jelent. – Óvónő voltam és a kicsiknek egészen korai időktől kezdve mondókákat, verseket tanítottam. Anyanyelvünk szépsége egész fejlődésünket végigkíséri, felnőttként sem szabadna elhagynunk ezeket a kincseket – mondta Bíró Lászlóné, aki Dunakesziről érkezett klubtársaival.

Az irodalmi vetélkedő Hatvanban már hosszú évek óta hagyomány, a résztvevők minden évben jól érzik magukat és kellemes élményekkel zárják a napot.

Fotó: Albert Péter