Az okoszebra az Iskola utcában tavaly ősszel készült el a közösségi költségvetésből, de ugyanebből a keretből valósult meg az okospad, és több fedett biciklitároló is, melyet a hatvaniak szavaztak meg. A polgármester hangsúlyozta, hogy a nehéz költségvetési helyzet ellenére idén is ragaszkodtak ehhez a projekthez. Ebben az évben is 100 millió forintot különített el az önkormányzat erre a célra. Októbertől várták az ötleteket, hogy mire fordítsák ezt az összeget, ezekből pedig kiválasztottak 19-et, mint például a könyvállomás telepítését, kölyökaréna létrehozását a Népkertben, parkolók kialakítását és bővítését, valamint új kukák kihelyezését. Ezekre jövő héttől lehet szavazni. – A közösségi költségvetést illetően most jutottunk el odáig, hogy szakembereink beárazták azokat a projekteket, amelyeket javasoltak a hatvaniak. Elkészültek a szavazólapok, és ki lehet választani, hogy ezen projektek közül melyiket valósítsuk meg, mi az, amit a hatvaniak fontosnak gondolnak – mondta Horváth Richárd.

A polgármester elmondta azt is, hogy a tavalyi közösségi költségvetés projektjeiből vannak olyanok, amelyeket idén adnak át. – Hamarosan átadjuk a strandon a csúszdát, ami azt gondolom a gyerekeknek és fiataloknak nagyon jó szórakozási lehetőség lesz. Az újhatvani grund beruházása megvalósult, azonban a környezetrendezés mostanra készült el, így ezt most fogjuk majd ünnepélyes keretek között átadni – részletezte. Horváth Richárd hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a hosszútávú városfejlesztési koncepcióba már több olyan ötlet is bekerült, amely nem fért bele a közösségi költségvetés keretösszegébe, de kreatív és hasznos javaslatok voltak.

A projektekre szavazni idén március 20. és április 9. között a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet, vagy a kiküldött levélben található szavazólapon, amelyet kitöltve a Hatvani Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálata mellett elhelyezett urnába dobhatnak be. Postai úton is visszaküldhetik a hatvaniak a szavazólapot az önkormányzatnak, a 3000 Hatvan, Kossuth tér 2. címre.

Kezdőkép: illusztráció (archív)