NB először csak MC-ként kezdte a zenei pályát, később bővült zenekarrá. Kívés Gergő rapper 2012-től söpri be a zenei elismeréseket, de 2015-től már öttagú zenekarként lépnek fel országszerte. Az együttessé formálódás pedig könnyen ment, gyorsan összeállt a csapat. – Az annyi minden című számhoz kerestünk női éneket, így jött a képbe Lili, aztán rájöttünk, hogy a kettőnk hangja nagyon jól passzol, így maradt, nem is gondolkodtunk másban- részletezte Kívés Gergő.  Azt is elmondta, hogy sokkal jobb élő zenével és komplett zenekarral fellépni, mivel nagyon sok helyen jártak már, nagyon sok koncertet adtak és jó, hogy együtt élhetik át a közönség szeretetét.

A dalok összerakására is egyre inkább jellemző a csapatmunka: az elején leginkább ez a frontemberre maradt. – Először csak Geri és Peti készítette a számokat, aztán lassan mindenki hozzáadott valamit. Minél régebb óta vagyunk együtt, minél inkább sajátunknak érezzük a zenekart, annál inkább hozzáteszünk valamit a zenénkhez – fogalmazott Péterffy Lili.

A zenekar célja pedig, hogy továbbra is igyekezzenek megmaradni NB-nek, vagyis született rappernek, született énekesnek és született zenészeknek. S ahogy azt Kívés Gergő mondta: szövegeik néha elgondolkodtatóak, máskor pedig csupán őrült rímek, így lehet, hogy rappelnek például a “parlament tetején twereklő Angela Merkel” -ről is.

Fotó: Nagy-Varga Roland