A Bosch már 1899 óta van jelen Magyarországon, és  mára az ország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. Nemzeti ünnepünk alkalmából Javier González Pareja vehetette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését, melyet a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítéséért, valamint a hazai befektetések növekedésének elősegítéséért kapott. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a magyarországi Bosch csoport vezetőjének.

1

 

– Büszke vagyok erre a megtisztelő kitüntetésre, mely természetesen a kollégáim elismerése is egyben, akik velem együtt e célok megvalósításáért dolgoznak. A hazai gazdaságpolitika egyik fontos alapelve, hogy a tudástartalom növelésével versenyképesebb üzleti környezet jön létre. A Bosch csoport számára Magyarország változatlanul az egyik legfontosabb ország; 9 magyarországi vállalatánál mára több mint 12 000 embernek adunk munkát, és az éves bevételünk megközelíti a magyar GDP 3 százalékát. A Bosch a jövőben is számít a magyar munkavállalók tudására és elkötelezettségére, hiszen ezt a sikert nekik köszönhetjük – emelte ki Javier González Pereja.

Hozzátette: kinevezése után azt a célt tűzte ki zászlójára, hogy munkáját a bizalom és az innováció vezérli majd. A jövőben is azon dolgozik, hogy a magyarországi sikereket továbbra is nemzetközi színterekre is eljuttassa, és a Bosch csoport munkaadóként fontos szerephez jusson hazánkban.