A Hatvanban élő Hamvas Zsuzsanna már régóta fontolgatta, hogy jelentkezik A Konyhafőnök című műsorba, hogy próbára tegye tudását és új tapasztalatokat gyűjtsön. Háziasszonyként otthonában sokat sürgött-forgott a konyhában, családja és barátai mindig dicsérték a főztjét, végül ők vették rá arra, hogy elinduljon a megmérettetésen. Mint mondta, nagyon boldog volt, amikor kiderült, hogy az előválogatón jól teljesített és továbbjutott műsorba. Néhány felvétel után már a kamerák közelsége sem zavarta és egyre jobban megismerkedett a média világával, komfortossá vált számára a szereplés is.
Felidézte azt is, hogy A Konyhafőnök stúdiójába és díszletébe való belépéskor misztikus érzés fogta el, és minden fordulót izgatottan várt. A forgatásokon mindenki figyelmes és segítőkész volt, így a kezdeti ismeretlen dolgok, mint például a felvételek közben zajló interjúk, egyik napról a másikra megszokottá váltak számára. Mint mondta: beszippantotta a közeg és csak a feladatokra koncentrált, valamint arra, hogy jól teljesítsen.
Hamvas Zsuzsanna arról is beszámolt, hogy ez az évad azért különleges, mert bővült a műsorban szereplő Michelin-csillagos séfek köre, akik az ételeket is bírálják. – Szilárd séf csapatába kerültem, aminak nagyon örültem. Már az első találkozásunkkor szimpatikussá vált számomra. A fordulókban izgalmas feladatokat kapunk, azonban az erős versenyhelyzetben nem könnyű bizonyítani. A kihívások során az idővel is számolni kell és az ételeket is a legjobb minőségben kell elkészítenünk. Nem könnyű úgy hatékonynak lenni, hogy a konyha is idegen, valamint a csapattartásaink, akikkel együtt dolgozunk – részletezte.
Zsuzsanna számára a legmeghatározóbb pillanat az eddigi versenyben az volt, amikor Szilárd séffel egy időben főztek. Mint mondta ez egy jelentőségteljes nap volt számára, ugyanis miközben készült a köménymagleves, -amely fine dining stílusban volt tálalva, egy Michelin-csillagos séf által megkomponálva -, folyamatosan tanult a séfétől. Arról is beszélt, lehetőségük volt megkóstolni az elkészült az ételeket, ami szintén nagy élmény volt. Zsuzsanna úgy fogalmazott, hogy azt az íz orgiát, amit az elkészült ételek megkóstolása után érzett, azt nem lehet szavakba önteni, hiszen minden íz passzolt mindenhez, és minden íz felerősítette a másikat.
A másik szép emléke mikor egy csapatfőzés során két feladatot is nyertek. – Jó szívvel gondolok arra is, amikor a celebeknek főztem, akkor pont én voltam a konyhafőnök is, így ez egy kimerítő nap volt, de meg lett az eredménye ugyanis győztünk – emlékezett vissza. A műsorban sok új tapasztalatot szerzett Zsuzsanna és rengeteget tanult, ugyanis még a zsíros deszka is egy Michelin-csillagos séf által megálmodva készült.
Érdekes volt az a főzés is, amikor az egyik nap kettő darab alapanyagból kellett egy főételt tálalni. Ekkor egy articsóka és üveg pálinka volt búra alatt hozzávalóként, ez lett az egyik legjobb és legfinomabb étel, amit készítettem.
A hatvani hölgy a műsorba azért vágott bele, mert szerette volna megmérettetni magát, azonban nagy löketet adott számára A Konyhafőnök. Belátta, hogy igenis helye van a gasztronómia világában, bátorítást kapott, hogy valósítsa meg azokat az álmait is, melyeket még, eddig nem mert meglépni.
Zsuzsanna mindenkit arra bátorít, hogy merjenek álmodni, és valósítsák meg céljaikat. Fontos, hogy minden ember életében legyen sikerélmény, és ha bár vannak nehéz pillanatok, sosem szabad feladni az álmokat.
kép forrása: rtl