Általában mikor kezdik az emberek a karácsonyi bevásárlást?
Az igazán körültekintőek már az utolsó negyedévben figyelik a választékot és az akciókat. Az időben megvásárolt ajándékokkal sok pénzt és persze időt is tudunk spórolni. A jellemző azonban még mindig a november közepétől kezdődő ünnepi bevásárlás. A csúcs pedig nagyjából december közepén tapasztalható. De nem ritka az utolsó pillanatokban érkező vásárló sem.

Látszik-e már most, hogy melyek lesznek az idén a favorit termékek?
Mint már hosszú évek óta, így most is a legkeresettebbek a tv készülékek. A gyártók is úgy alakítják, hogy a technikai újítások inspirálják az embereket arra, hogy időnként egy még modernebb tv-t vegyenek. Most az okos tévéket keresik sokan. Az analóg műsorszórás megszűnésével is volt itt egy nagy ugrás a piacon. Viszont a technikailag nem eléggé körültekintő vásárlás is odavezetett, hogy új készülékeket kell vásárolni az embereknek. Újdonságnak számítanak talán a favorit termékek között az idén a szárítógépek. Egyre többen vásárolnak ilyen gépeket, főleg ajándéknak.

A körültekintés a hitelezésre is jellemzőbb lett mostanra?
Igen, mindenképpen. A válság nem csak a pénzintézeteknek, de a hitelfelvevő vevőknek is nagy lecke volt. Mindenki levonta a tanulságokat és már „ésszel” cselekszik, ha már mindenképpen áruhitelt kell felvennie. Viszont a fizetőképes kereslet is érzékelhetően növekszik. Egyre több az olyan vevő, aki kézpénzzel érkezik és vásárol az üzletben. Viszont még mindig van egy olyan alacsony jövedelmű réteg, akinek hitelek nélkül nem megy egy-egy nagyobb értékű szórakoztatóelektronika cikk vagy háztartási gép megvásárlása. Itt persze komoly segítség lehet pl. a mosógépcsere program is.

Mennyire felkészültek a vevők technikai ismeretekkel?
Változó. Általában igénylik részünkről a tájékoztatást és a többség láthatóan bízik bennünk és elfogadja a tanácsainkat. A fiatalabb és középkorú férfiak inkább felkészültek. Gyakran már a minőség fontosabb az árnál. Az olcsó néha drágább – szokták mondani és van is benne valami.

Tudnak segíteni a házhozszállításban is?
Természetesen, van rá kapacitásunk és persze van rá igény is. Nem kell napokat, vagy így ünnepek előtt esetleg heteket várni egy termékre úgy, mint egyes web áruházakban. Itt szinte minden kipróbálható és azonnal elvihető, biztos eredetű termék.

Milyen változást jelent a BestByte -hoz való csatlakozás?
Kiszámítható áruellátás, versenyképes árak, napról napra szélesebb kínálat. Röviden „Best Byte”. Persze az igazi ítéletet a vevő mondja ki. Mindenkinek körültekintő, okos vásárlást és Boldog Karácsonyt kívánok.