Már hagyomány a városban, hogy karácsony alkalmával a városvezetés megajándékozza a hatvani nyugdíjas klubok és idősotthonok lakóit. A meglepetés idén sem maradt el, most szaloncukorral és falinaptárral köszöntötték az idősközösségekben élőket. A Grassalkovich Művelődési Házban egy vetítéssel egybekötött ünnepség keretében hangolódtak a karácsonyra az idősek, az eseményen résztvevők régi képek nézegetésével idézték fel közös emlékeiket, illetve otthonról hozott süteményekkel lepték meg egymást a jelenlévők. Mindemellett voltak olyan közösségek is, ahol ünnepi dalokat hallgattak.

Horváth Richárd polgármester beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az év minden napján fontos odafigyelnünk a szeretteinkre, azonban az ünnepek alatt még inkább törődjünk másokkal. – Szükségünk van arra, hogy néha megálljunk, megpihenjünk és kiszakadjunk a hétköznapokból, illetve hálát adjunk a jó dolgokért. Fontos, hogy boldogan éljük meg a mindennapokat és mindig találjuk meg az örömet – részletezte.

A karácsonyi köszöntéseket a Csűrdöngölő Kulturális Egyesültet is színesítette, ők betlehemi játékot adtak elő az időseknek. Továbbá népi dalokat is hallhatott a közönség. A városvezetés idén is köszöntött minden nyugdíjas klubot és az idősotthonok lakóiról sem feledkezett meg. Idén a járványhelyzetre való tekintettel nem mindenhol személyesen adták át az ajándékokat, volt ahol a közösségek vezetői vették át a meglepetéseket, majd ők továbbították a szépkorúaknak.

Fotó: Albert Péter