A hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzat minden évben nagy hangsúlyt fektet a gyermekközpontú programok szervezésére. Így Mikuláskor is gondoltak a legkisebbekre, ünnepi programmal készültek a számukra. – Gyermekként mi is nagyon vártuk a Mikulást, ezért úgy döntöttünk, hogy egy délutáni esemény keretében, mi is meghívjuk a gyerekekhez. Csaknem 200 ajándékcsomaggal készültünk a kicsik számára, melyek olyan édességeket rejtenek, amiket nagyon szeretnek – részletezte Baranyi Bracso Krisztián, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője.

A gyerekek nagyon várták a pirosruhást, aki csengőszóval jelezte érkezését. A nagyszakállúnak segítői is voltak, krampuszok kíséretében látogatta meg a gyerekeket, a Nagy Endre Rendezvényházban. A kicsik izgatottan fogadták a már nagyon várt vendéget, a Mikulás pedig megajándékozta őket.

A gyermekek dalokkal és versekkel is készültek a pirosruhásnak, melyeket az elmúlt hetekben sokat gyakoroltak. Banya Máté is nagyon várta már az ünnepi időszakot, ilyenkor mindig sok időt töltenek együtt családjával. – Igyekeztem jól viselkedni, hogy engem is megajándékozzon a Mikulás, a csizmámat is kipucoltam. Várom már a karácsonyt is, mert mindig jó hangulatban töltjük – részletezte.

A Mikulás nemcsak a hatvani gyermekeket fogadta, hanem a környékbelieket is megajándékozta, így az ünnepségre Ecsédről, Lőrinciről, Csányról valamint Boldogról is érkeztek kicsik. Továbbá az erőműi gyermekotthonba is ellátogatott.

Fotó: Albert Péter