A Bátor Tábor táncát naponta többször is eltáncolják a táborozók. Bár van koreográfiája, mindenki úgy mozog a zenére, ahogyan szeretne. Az önfeledt jókedv sosem lankad a Bátor Táborban. Élményterápia; ebben a gyógymódban hisznek az itt dolgozó szakemberek és a résztvevő gyerekek is. A Bátor Tábor 15 éve működik, a jubileumot családi nappal ünnepelték. – Itt mi életeket változtatunk meg, ünnepeljük és visszaadjuk a gyermekkort, olyan programokat kínálunk a táborozóknak, amelyeknek köszönhetően erősödik az önbizalmuk – fogalmazott Komondi-Veres Dóri, önkéntes szervezésvezető.

Hozzátette: a turnusok száma évről évre nő és a nyáron már a nyolcezredik táborozót várják. Az infrastruktúra is folyamatosan fejlődött az elmúlt tizenöt évben, új épületek és bátorkodás pálya is épült, amely nagyon népszerű. Itt találkoztunk Dórival, aki már háromszor volt a Bátor Táborban, a családi napon is legyőzte a bátorkodás pálya kihívásait. Azt mondja, a táborban mindenki kedves és mosolyog, sok barátot szerzett itt az elmúlt évek alatt.

Novák Györgyi hat éve dolgozik önkéntesként a táborban, a kezdetektől megtetszett neki a hely hangulata. Szerinte nagy a felelősségük a munkájuk során, azonban rendkívül sok szeretet kapnak a gyermekektől.

Szinyei András alpolgármester a Bátor Tábort méltatta a rendezvényen. Elmondta, hogy a városvezetés szorosabb kapcsolatra törekszik a jövőben az intézménnyel. Hozzátette: az elmúlt években többször részt vett tábori rendezvényeken, korábban pedig fát is ültetett a területen.

A Bátor Tábor programjai ma már nem csak a tábor helyszínén elérhetőek, például kórházakba és más helyekre is elviszik az élményt, hogy minél több gyermeket el tudjanak érni.