Az ünnepek közeledtével újra ovigalériát nyitottak a Százszorszép Óvodában, melynek témája természetesen az adventi időszak. A pedagógusok mézeskalács kalendáriumot készítettek a gyerekeknek, mellyel felkészítik őket a karácsonyra. A megnyitón a nevelők mesével készültek a kicsiknek, és meglepetésként vendégségbe hívták Czmorek Piroskát és tanítványait, akik zenével kedveskedtek nekik.

– Régóta terveztük, hogy egy kunyhókkal teli falut készítünk a gyerekeknek. Ezzel is igyekszünk a picik lelkét az ünnepekre hangolni, emellett pedig az óvónénikkel közösen fogják feldíszíteni a csoportokat és bábelőadáson is részt vesznek – mondta el Nagy Zsoltné, a Százszorszép Óvoda vezetője.

Hozzátette: talán ez a legsikeresebb kiállítás az elmúlt években, hiszen igazi meghitt hangulatot teremtett az intézmény falain belül.

Sipos Csongor és Heintz Petra arról beszélt, ők hogyan várják a karácsonyt a családdal.

– Mi anyával közösen szoktunk mézeskalácsot készíteni. Szeretek neki segíteni, mindig együtt gyúrjuk a tésztát, és a díszítésből is kiveszem a részem – mesélte Csongor.

– Én már azon gondolkozom, mit kérjek a Jézuskától. A rajzomat viszont már elkészítettem és a lakást is feldíszítettük a szüleimmel – árulta el Petra.