Dobozokban sorakoztak az adományok a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének épülete előtt, a csomagokat a Vitézi Rend ajánlotta fel. A csokoládékat és egészségügyi papírokat Szalai Attila törzskapitány és Kondek Zsolt önkormányzati képviselő adták át. A rend egyik kiemelt feladata a karitatív tevékenység. A hatvani kórháznak is adományoztak már, és több alkalommal segítettek a városban lévő intézményeknek. – Minden évben igyekszünk támogatni az embertársainkat, így a jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk a karitatív tevékenységekre – emelte ki Szalai Attila, a Vitézi Rend Heves Megyei Törzskapitányságának vezetője.

Kondek Zsolt minden évben szervez adománygyűjtéseket, melyekhez bárki csatlakozhat. – Örömmel tölt el, ha segíthetek az embereknek és arra biztatok mindenkit, aki megteheti támogassa a nélkülöző családokat – részletezte.

Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője elmondta, nagyon örülnek az adományoknak és nagy segítség ez számukra. – A Vitézi Rend rendszeresen támogatja az intézményünket, amiért nagyon hálásak vagyunk. Mindig olyan adományokat kapunk, amik hatalmas segítséget jelentenek a számunkra, és megkönnyítik a működésünk – részletezte.

A Szent Erzsébet Idősek Otthonába is vittek szaloncukrot és egészségügyi papírokat tartalmazó csomagokat. A Vitézi Rend több hatvani intézménybe juttatja el a dobozokat, ezzel segítve a hatvani közösségeket.