Bár az elmúlt napokban nem volt rekkenő hőség, a nyárnak koránt sincs még vége és bizonyos nagy szőrű kutya fajtáknak akár még a plusz 20 Celsius fok is melegnek számíthat. Szakács Anikó is azt mondja, az ő német juhászuk már kora nyártól igényli a tudatosabb gondozást, naponta többször cserélik a kutya vizét és árnyékos helyet is biztosítanak a házi kedvencüknek. – Atosz gyakran fürdőzik a kerti tóban is, de mindennap többször cseréljük is az ivóvizét is – mondta Szakács Anikó, Atosz gazdája.

Juhászné Hidvégi Beáta, a Hatvani Dream Kutyaiskola vezetője elmondta: a friss tiszta víz és az árnyékos helyek biztosítása mellett a kutyákkal való közös sportot és mozgást is átgondoltabban kell megszervezni. – Nyáron a felforrósodott beton összeégeti a kutyák lábát, ezért érdemes a sétáltatást, futtatást hajnalra vagy estére időzíteni – közölte a kutyaiskola vezetője. Hozzátette: a nyári hőségben a kutyáknak jól esik a hűsítő locsolás is, ez egyfajta játék is nekik, ha szeretik a vizet. Azonban evvel a lehetőséggel óvatosan kell élni, ugyanis a túl sok fürdőzés nem tesz jót a szőrüknek, akár bőrgyulladás is kialakulhat náluk.

A nagy nyári meleg tehát a háziállatokat is megviselheti, azonban ha betartunk pár jó tanácsot, akkor a kedvenceinknek is kellemes lehet ez az évszak.