Péntek este ismét közönséggel telt meg a Hatvany Lajos Múzeum udvara, ugyanis Évszázadok muzsikája címmel koncertet adott Mezei Rita zongoraművész és a Hatvani Vonósnégyes. A zenészek az előadáson a zeneirodalom legszebb műveit szólaltatták meg, így többek között elhangzottak Mozart, Mendelssohn és Chopin örök klasszikusai is. Az előadók többsége több hónap kihagyás után most koncertezett először nagyközönség előtt, hiszen az idei fellépések a világjárvány miatt többnyire elmaradtak.

Oláh Zoltán, a Hatvani Vonósnégyes hegedűművésze az elmúlt években bejárta a világot hangszerével, a nyári esték hangulatos koncertjei nagyon hiányoztak már neki is. Ez alkalomra is örömmel készült a zenésztársaival. – A klasszikus darabok színes palettáját hoztuk el a nagyérdeműnek, így a romantikától kezdve egészen a XX. századig több klasszikus darab is elhangzott. A hölgyeknek külön kedveskedtünk, ezért több romantikus dallam is felcsendült a koncerten – közölte a hegedűművész.

A koncerten Mezei Rita zongoraművész három művet adott elő, de a Vonósnégyessel egy kamaraművet is eljátszott. – Nagyon örvendtem ennek a fellépésnek, mert a zeneiskolában digitális oktatás keretein belül tartottunk ugyan koncertet nemrégiben, az idei év valóban szokatlanul alakult előadások tekintetében. Éppen ezért a mai este egy különlegesen szép alkalom mindannyiunk számára, Greig, Chopin és Mendelssohn műveit örömmel adtam elő – fogalmazott Mezei Rita, a Kocsis Albert Zeneiskola pedagógusa.

A hangulatos nyáresti koncertet nemcsak a zenészek üdvözölték örömmel, de a közönség is szívesen hallgatta a klasszikus dallamokat. A múzeum udvarán minden adott volt egy kellemes estéhez, a vendégek körében jól fogytak a hideg kézműves sörök, miközben zeneirodalom legszebb műveit hallgatták meg.

Fotó: Albert Péter