Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Hatvani Vörösmarty téri Óvodára is lehetett szavazni a MOL alapítvány Helyi érték nevű pályázatán. Az összefogásnak és a sok szavazatnak meglett az eredménye, ugyanis a hatvani óvoda nyerte meg a kiírt 500.000 Ft-ot. – Nagyon köszönjük a támogatói szavazatokat mindenkinek, hatalmas öröm az intézményünk számára ez a győzelem. Büszkék vagyunk óvodánkra, ami idén 120 éves évfordulóját ünnepli. Generációkat indítottunk útnak az elmúlt évtizedekben, mi pedig mindig igyekeztünk a legnagyobb szakértelemmel és szeretettel intézni az óvodában zajló nevelőmunkát – mondta Padányiné Kalocsai Edit igazgató.

Hozzátette: a megnyert összegből egy kétnapos ünnepséget terveznek. A szokásos, évente megrendezett családi nap mellé egy városi rendezvényt is szerveznek. – Lesz egy kiállításunk, ahol többek között korabeli játékokat, régi csoportképeket és életképeket fogunk bemutatni. Emellett tervezünk egy kiadványt is megjelentetni, amelyben a korábbi dolgozók neveit, csoportképeket és az óvoda történetét foglaljuk össze. Amikor óvodánk 100 éves lett, az intézmény falán egy emléktáblát lepleztünk le. Az idei jeles jubileum alkalmából ismét készíttetünk egy műalkotást, ami egyelőre meglepetés a nagyközönség számára, de már izgatottan várjuk az ünnepség ezen részét is. A kétnapos rendezvény tulajdonképpen az emlékekről, a jelenlegi és régi óvodásainkról és családjaikról fog szólni sok vidámsággal fűszerezve – részletezte az óvodavezető.

Az Hatvani Vörösmarty téri Óvoda több középiskolával is szerződésben áll, így a diákok közösségi munkát vállalhatnak az intézményben. A kétnapos ünnepséget a fiatalokkal együtt tervezik megrendezni, illetve a programok lebonyolításában is jelentős szerepet kapnak majd a diákok.

Kezdőkép: archív