Tavaly szeptemberben adták át a megújult VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házat Hatvanban. Az intézmény, azóta is megannyi rendezvény és esemény helyszíne. Most a Vasutasok Országos Szabadidő és Közművelődési Egyesülete döntött úgy, hogy a Daliban tartja meg a VOKE kultúrházak vezetőinek értekezletét. Balázsiné Gődér Ágnes elmondta, miért esett a választásuk a hatvani intézményre. – A VOKE házak között ez a legújabb és a legmodernebb épület és úgy gondoltam, hogy ezt illik megmutatni mindenkinek a vezető kollégák közül – mondta.Balázsiné Gődér Ágnes arról is beszélt, hogy milyen témákat kell megvitatniuk az intézményvezetőknek az értekezleten. – Jelenleg 15 VOKE ház működik az ország különböző településein, de ebben az évben három intézményt be kell, hogy zárjunk.   

A világjárvány és az infláció következtében kialakult rendkívül nehéz gazdasági helyzet Hatvan önkormányzatát sem kerülte el – erre már a polgármester hívta fel a figyelmet, aki egyben a Vasutas Települések Szövetségének elnöke is. Horváth Richárd hangsúlyozta mindezek ellenére a város költségvetésének megtervezésénél a legfontosabb szempont az alapértékek megőrzése volt. Ahogy mondta:  

 „Az egyik ilyen alapérték az volt, hogy a civilek támogatását megtartjuk. A másik, hogy megóvjuk a munkahelyeket is megtartjuk a kollégáinkat, ebben a rendkívül nehéz helyzetben is. Ez volt a tervezés két alappillére, amely mentén elkezdtünk gondolkodni, és amely kapcsán összeraktuk a költségvetést. Így Hatvanban a civilek és a kulturális intézmények megkapják ugyanazt a forrást, mint amit az előző időszakban. Egy forintot nem vettünk el a civil intézményektől és a munkahelyeket is megóvtuk. Így alakult ki a biztonság költségvetése, ami megóvja ezeket az alapokat.” 

Horváth Richárd hozzátette, a költségvetésnek köszönhetően – többek között – a Dali is tovább működhet. Így a vasutas közösségnek a jövőben is stabil bázisa lesz az intézmény, valamint a kulturális és a szabadidős tevékenységek is megmaradhatnak az épületben.