Szombat este nagy volt a forgalom a Nagy Endre Rendezvényterem környékén: sokan érkeztek a harmadik hatvani Városbálra. Telt házzal indult a program, ahol ismét a jótékonykodás volt a fő cél. Két évvel ezelőtt a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, tavaly a hatvani mentőszolgálatot támogatták, most pedig a védőnői szolgálatnak gyűjtöttek. Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat igazgatója elmondta: megtisztelő, hogy ismét rájuk esett a választást. Az összegből szakfeladatokhoz kapcsolódó eszközöket vásárolnának meg, így minden védőnő kapna egy egységcsomagot. Ebben lenne vérnyomásmérő, pupillalámpa és egy tablet is. Emellett infrastrukturális és informatikai fejlesztést is végrehajtanának.

Horváth Richárd polgármester azt hangsúlyozta, hogy nélkülözhetetlen és pótolhatatlan a védőnők munkája. Ők azok, akik már a kisbaba megszületése előtt segítséget nyújtanak az anyának és az egész családnak. Aztán az első napoktól kezdve ott vannak és mindenben szakszerűen támogatnak. Ezért ez a rendezvény most értük van.

A bált a Kossuth iskola diákjainak nyitótánca indította, őket követte a Copacabana Brazil Samba Show, Békefi Viktória és Szomor Gyuri pedig musical dalokat adott elő. A kétszeres bűvészvilágbajnok, Hajnóczy Soma a közönséget mindvégig aktívan bevonta előadásába, mutatványai egyszerre voltak meglepőek és humorosak. Az este bulizenéjéről és hangulatáról a Smile Zenekar gondoskodott.