Hatvan ebben az évben is elindult az országos megmérettetésben, ahol többek között azt díjazzák, hogy melyik az ország legvirágosabb, legzöldebb települése. A Virágos Magyarország zsűrije kellemes nyári napsütésben járta végig a város főterét és egyéb kiemelt virágos zöld övezeteit. A bíráló bizottság tagjainak Horváth Richárd polgármester részletes tájékoztatót tartott a város fejlődéseiről. – Az a célunk, hogy a hatvaniak büszkén éljenek itt a városban. Bárki, aki ellátogat a városba az láthatja, hogy milyen sok energiát fektetünk abba, hogy szép legyen – mondta Horváth Richárd polgármester.

A vendégeket többek között Lestyán Balázs alpolgármester kísérte végig a városon. Korábban már Hatvan elnyerte az ország legszebb főtere címet, ami nagyszerű visszajelzése volt a sok munkának, amelyet a város arculatáért tettek. 2019 a megújulás éve a Virágos Magyarország életében, ezért számos újdonság vár a részt vevő településekre. Idén először kétlépcsőssé vált a megmérettetés, így első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak.

– A zsűri tagjai mindig meglepődnek azon, hogy mennyi változás történik egy év alatt a városban. Sok dicséretet kapunk a munkánkért. Az idén új területeket is bevontunk a felújításba, így nem csak a városközpont bővült zöld övezetekkel. A Hatvan számos részét megszépítettük, például a Dali, a Horváth Mihály út és a Rákóczi út szakaszára is ültettünk növényeket – részletezte Gulyás Katalin, a városi főkertész. Idén a tavalyinál is több nevezés érkezett a megújult Virágos Magyarország versenyre, 333 település borul virágba a nyáron, határon innen és túl.

Fotó: Albert Péter