Szélnek és felhőnek öltöztek a Hatvani Varázskapu Óvoda csöppségei, majd a saját történeküket mesélték el. Az óvoda lakói egy projektzáró színdarabot adtak elő, ugyanis a Nemzeti Tehetségprogram által kiirt pályázaton az intézmény az 750.000 forintot nyert.

A pályázati felhívást az interneten találtuk, és azt gondoltunk, hogy mindenképp neveznünk kell rá. Tavaly tavasszal adtuk be a jelentkezésünket és nyáron érkezett az értesítés, hogy győztünk. A felajánlott összegből két kirándulást szerveztünk, illetve bővítettük a kreatív műhelyeinkben használt eszközeinket – részletezte Varsányiné Kondek Mónika, a Hatvani Varázskapu Óvoda vezetője.

A projektzáró ünnepség hátralévő részében a szülőknek lehetőségük nyílt betekinteni a tehetségműhely foglalkozásaiba, ahol közös alkotásokat is készíthettek a kicsikkel. A műhelyekben voltak olyanok, akik színeztek, festettek, 3D-s képet alkottak és akadtak olyan gyerekek is, akik dióból csattogót készítettek. A nagycsoportosok ez alakomból nem csak a projektzárást ünnepelték, hanem el is búcsúztak az óvodájuktól.

Fotó: Albert Péter