Tűzoltó autóval érkezett meg a Mikulás a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézethez, a piros ruhás vendég a gyermekosztályra látogatott el pénteken. A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál már hagyomány, hogy minden évben saját Mikulással örvendeztetik meg a gyermekeket, akik épp kórházban töltik a december első napjait. – Ezzel a programmal az a célunk, hogy egy kis örömöt és mosolyt csaljunk a gyermekek arcára, evvel is elősegítve a mielőbbi gyógyulásukat és hogy boldogságot hozzunk el nekik ezekben a napokban – mondta Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A gyerekek kezdetben megilletődve fogadták a váratlan vendéget, de a Mikulás ajándékainak azért mindannyian nagyon örültek. A kicsik szüleik kíséretében egyenként vették át a jól megérdemelt finomságokkal megtöltött csomagjaikat, miközben a fehér nagyszakállút alaposan szemügyre is vették.

Deán Viktória is épp a kórházban volt, amikor hozzá is megérkezett az őszszakállú. – Én nem kértem semmi a Mikulástól, mert otthon mindenem megvan, és hálás vagyok azért, hogy a családommal együtt lehetek. De azért kaptam idén is sok-sok édességet, amit nagyon szeretek, és a tűzoltó Mikulásnak is nagyon örültem – részletezte a kislány.

A Mikulás természetesen az ápolókról sem feledkezett meg, számukra is lapult egy kis édesség a puttonyában. A tűzoltó Mikulás ezután tovább folytatta útját, de azért átadta üzenetét a kicsiknek: azt kéri minden gyermektől, hogy ne játszanak a tűzzel soha, mert az bizony nem játék.

Fotó: Albert Péter