Ahogy korábban írtuk, a nap első felében az óvódások és az iskolások avatták fel a sportcsarnok pályáját az I. Hatvani Sportcsarnok Kupa keretein belül. Délután is több meccset vívtak a fiatalok. Volt lány- és fiúfoci, valamint a diákok kézilabdameccsét is végigszurkolhatták a jelenlévők. Kupát nyert – többek között – a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola csapata. A sportcsarnok első kézilabdakupáját pedig a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola játékosai vihették haza.

Ezután a sportcsarnok hivatalos megnyitója kezdődött, amelyen Horváth Richárd polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül nem épülhetett volna meg a sportcsarnok, valamint azt is kifejtette, hogy amikor nehézségekbe ütköztek, akkor sem adták fel. – A mai napon itt vagyunk. Itt vagyunk mindannyian, hogy ünnepeljük ennek a csarnoknak az átadóját, azt hogy immár nyitva áll a hatvaniak előtt. Hosszú út vezetett idáig, de megérte a sok befektetett munka – mondta.

A sportcsarnok megnyitója után koncertek következtek az épület előtti szabadtéri színpadon. Először az UFO Update, majd a TNT együttes szórakoztatta a közönséget. A TNT két oszlopos tagja közül Dobrády Ákos idézte vissza a régi slágerek hangulatát. Azonban Zuber Krisztián nem tudott eljönni a koncertre. Inti egészségügyi állapota miatt éppen kórházban van – tudtuk meg Dobrády Ákostól. – Inti jelenleg gyógyszereket kap. A szívritmuszavarát próbálják beállítani – mondta. Hozzátette, hogy a koncert anyagát nem kellett átszervezni Inti távolléte miatt, de ahogy mondta, nagyon hiányzik neki a barátja a színpadon is.     

A közel 900 férőhelyes sportcsarnok 21. századi, csúcstechnikával rendelkezik. Az épület pedig különleges dizájnt sugároz. A tágas parkoló területe külső rendezvényekre és játékos sportok megszervezésére is alkalmas. A létesítmény a jövőben sok sporteseménynek és egyéb rendezvénynek ad majd otthont, nem csak a városban élők örömére.

Cikk: Szeniczey Csaba