Óvodásokkal telt meg a Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum, ugyanis játékos foglalkozást tartottak az intézményben. A múzeumban kiemelt figyelmet fordítanak az ismeretterjesztő programokra, így rendszeresen tartanak gyermekközpontú előadásokat.

Pál-Huszár Beatrix múzeumpedagógus, elmondta: mindig az aktuális évszakhoz kötődően szerveznek foglalkozásokat és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ezek az események interaktívak legyenek.

– Nagyon népszerűek ezek a foglalkozások, gyermekek és kisiskolások is mindig nagy örömmel érkeznek hozzánk. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden óránk különleges legyen, valamint igyekszünk mozgásos játékokkal színesíteni az előadásokat – emelte ki Pál-Huszár Beatrix, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeum múzeumpedagógusa.

Az eseményen a gyerekek megismerkedhettek a mókus, a róka és a madarak téli szokásaival, valamit szó volt arról is, hogy az erdei állatok hogyan jutnak táplálékhoz a fagyos időben. Mindezek mellett bemutatták, hogyan változik meg az állatok bundája a hidegben. Továbbá, az interaktív programon a kicsik játékosan tanulhattak, azokról az eleségekről, melyekkel akár a madarakat is kínálhatják.

A Téli erdő elnevezésű tematikus múzeumpedagógia foglalkozásra még lehet jelentkezni, ugyanis december 7. és 8. között is várják az az óvodás és kisiskolás csoportokat. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.