Informatív előadásokkal és tanácsadással telt a Rákellenes Világnap alkalmából megrendezett összejövetel a Grassalkovich Művelődési Házban. Az eseményt Lestyán Balázs alpolgármester nyitotta meg. Beszédében a szűrővizsgálatok fontosságára és az egészség megőrzésére hívta fel a figyelmet.

Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke elmondta, hogy a 2019-es évhez hasonlóan 2020 is a tettek és a cselekvés éve, melynek mottója „Ez vagyok, és ezt teszem”. Ezért e szlogen jegyében indított kampányt az egyesület is. – Mindenki tehet valamit a rák ellen, akár mozgással vagy önkéntes feladatokkal, hogy másokon segítsen. Fontos, hogy figyeljünk az egészségünk megőrzésre, illetve az is egy követendő példa, ha az emberek kerülik az alkoholt és a dohányzást – részletezte Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A programon a Magyar Rákellenes Liga tagjai mellett több érdeklődő is részt vett, hogy többet tudjanak meg a betegség megelőzéséről. A szervezet a jövőben is azon dolgozik, hogy felhívja a figyelmet a cselekvés fontosságára, így további rendezvényekkel készül a betegség megelőzése érdekében.

Fotó: Albert Péter