Március 8-a a nemzetközi nőnap, aminek a legnépszerűbb ajándéka a virág. A legtöbben konkrétan ezen a napon vásárolják meg a virágokat, de már pár nappal előtte is érezhető, hogy fellendül az érdeklődés irántuk. Péntek délelőtt a hatvani piacon is, a szokottnál több helyen árultak virágokat. Szabados Lászlóné férjével Gödöllőről jár ide árulni, úgy érzik, az igazi roham hétvégén lesz, sokan még csak érdeklődnek, valószínűleg holnap már sokkal többen fognak vásárolni. Náluk a művirágok is nagyon kelendőek. – Azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan szeretik őket, mert nagyon élethűek. Mi készítjük őket otthon, saját kezűleg, sokat eladunk belőlük, főleg az orchideából – mondja.

Erdélyi József szerint is még csak közepes a vásárlási láz, ő is arra számít, hogy a következő napokban sokkal többen jönnek. – Továbbra is a primula, a jácint és a boglárka a legnépszerűbb, de sokan visznek papucsvirágot is – osztotta meg tapasztalatait.

A vásárlók szívesen választanak egyszálas virágokat és a kisebb csokrokat, illetve a tavaszi hagymás cserepes virágokat, melyekből a piaci keresletet nagy mértékben ki tudják elégíteni a hazai termesztők. A csütörtökön bejelentett üzletzár alól március 8-án kivételt képeznek a virágboltok, így aki a hétvégén lemaradnak a virágvásárlásról, még aznap, ott meg tudja venni a hölgyeknek az ajándékot.