A díjnyertes Szabadulóművész mellett a Kapcsolatban és a Tűnődő című alkotások is megtalálhatóak a városháza emeleti folyosójának falán. Hagyomány már, hogy időszakos kiállítást rendeznek az önkormányzat épületében. Most a Hatvani Galéria XXIV. Arcok és Sorsok Nemzetközi Portré Biennálén kiállított művekből válogatták össze a tárlat anyagát. Horváth Richárd polgármester beszédében azt hangsúlyozta: nemcsak az intézménybe érkezők vendégek nézik meg szívesen az alkotásokat. – Mindegy, hogy gyerekrajzok vagy művészeti alkotások vannak itt, mindre öröm ránézni. Örülök, hogy ezeket a tárlatokat meg tudjuk valósítani, ezek a művek hozzáadnak a mindennapokhoz – foglalta össze.

Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője elmondta: úgy válogatták össze az alkotásokat, hogy szemléltesse a mai magyar képzőművészet sokszínűségét. Hozzátette: a portrék különböző stílusban és technikával készültek. – Érdekes és elgondolkodtató képek vannak itt. Ha újra megnézi az ember, mindig talál valamit, amit első ránézésre nem fedezett fel – mondta.

A kiállításmegnyitó ünnepségén a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola 6. évfolyamos tanulói adtak énekes műsort. Felkészítőjük Birkás Ildikó ének-zene tanár volt. A tervek szerint januárban a portré biennále további alkotásait is bemutatják majd a városházán.