A Polgárőrség Hatvan Közhasznú Szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy az országot érintő járványhelyzetben enyhítse a hatvaniak terheit. Fokozott közterületi szolgálatok keretében segítik a rendőrség munkáját, valamint a lakosságot, elsősorban az időskorú személyeket.

Varbai Tamás, a hatvani polgárőrség elnöke elmondta, hogy a járőrözéseik során nagyon kevés embert láttak a városban. – Iskola időben megkérjük a csellengő fiatalokat, hogy menjenek haza és az elmúlt napokban örömmel tapasztaltuk, nem volt már kinek szólni, nem találtunk diákokat közterületen. Az a néhány ember, akikkel találkoztunk, csak a szükséges bevásárlást intézte – részlete a polgárőrség elnöke.

A hatvani polgárőrök és a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat egy közös kezdeményezést is indított, melynek keretében az otthon maradó időseknek segítenek bevásárolni. A részletekről az alábbi telefonszámon kaphatnak tájékoztatást: 0670 6386645.

A polgárőrök folyamatos ügyeletet tartanak, hogy mindent megtegyenek a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

Fotó: Polgárőrség Hatvan Közhasznú Szervezet